Skolebrød (panini norvegesi)
TM6

Skolebrød (panini norvegesi)

5.0 (1 ocena)

Składniki

Impasto

  • 50 g di burro + q.b.
  • 250 g di latte intero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di farina tipo 0
  • 50 g di zucchero
  • 2 g di sale
  • ½ stecca di vaniglia, i semini
  • ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
  • 250 g di acqua

Crema pasticcera

  • 125 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 50 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia, i semini
  • 125 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di amido di mais (maizena)

Terminare la preparazione

  • 50 g di zucchero a velo
  • 20 g di acqua calda (non bollente)
  • 40 g di cocco disidratato grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1147.5 kJ / 274.3 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
1.5 g
Sód
89.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy