![Pane alle erbe mediterranee e ricotta Pane alle erbe mediterranee e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c718b2e0-72d5-4887-bb5a-e4ff0707031a/Derivates/5238e32c-5fb2-4fbf-bc6a-9a40ffd3e4d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 190 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina di segale
Pane
- 670 g di acqua (di cui 160 g fredda)
- 100 g di ricotta vaccina fresca, ben scolata dal siero
- 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 10 g di sale
- 3 cucchiaini di erbe aromatiche secche miste (ad es. timo, origano, basilico, rosmarino)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 2 - 3 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8501 kJ / 2129 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane rustico svizzero
28h
Pane al latticello
18h
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Pane veneziano
18h 30min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6 godz. 10 min
Pane morbido di farro
19h
Panini della Val Venosta
15 godz. 30 min
Pane contadino
19h
Pane di kamut e farro
4h
Pane ai cereali
3h
Pane semplice
4h