Pane alle erbe mediterranee e ricotta
TM6

Pane alle erbe mediterranee e ricotta

5.0 (3 oceny)

Składniki

Lievitino

  • 190 g di acqua
  • 15 g di lievito madre di segale
    lub 1 ½ g di lievito di birra fresco
  • 150 g di farina di segale

Pane

  • 670 g di acqua (di cui 160 g fredda)
  • 100 g di ricotta vaccina fresca, ben scolata dal siero
  • 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
  • 10 g di sale
  • 3 cucchiaini di erbe aromatiche secche miste (ad es. timo, origano, basilico, rosmarino)
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 30 g di succo di limone
  • 2 - 3 foglie di salvia fresca, lavate

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
8501 kJ / 2129 kcal
Białko
69 g
Węglowodany
397 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
26.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy