Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 190 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 150 g di farina di segale
Pane
- 670 g di acqua (di cui 160 g fredda)
- 100 g di ricotta vaccina fresca, ben scolata dal siero
- 400 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 10 g di sale
- 3 cucchiaini di erbe aromatiche secche miste (ad es. timo, origano, basilico, rosmarino)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 2 - 3 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8501 kJ / 2129 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Pane morbido di farro
19h
Panini al cumino
16 Std. 30 Min
Panini alla birra e formaggio Cheddar
3u. 15min
Pane di patate e noci
21 Std.
Pane rustico svizzero
28h
Pane contadino
19h
Pane alla zucca e mandorle
5 Std.
Pane in cassetta semplice
19h
Impasto base per pane
1h
Pane semplice
4h