Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffeln und Gemüse
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 700 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken (1-2 cm)
- 1 rote Zwiebel
- 100 g Radieschen
- 3 Frühlingszwiebeln
- 150 g Cherry-Tomaten
Zaziki und Fertigstellung
- 3 Knoblauchzehen
- 350 g Salatgurken, halbiert, entkernt, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Olivenöl
- 15 g Zitronensaft
- 2 - 3 TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Röstzwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1026 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Antipasti-Salat
45min
Spicy Nudelsalat
30 min
Bohnen-Tomaten-Nudel-Salat
55 min
Gnocchi-Endivien-Salat
30 min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1sa 10 dk
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 godz.
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Caesar-Nudelsalat
35 min
Italienischer Brotsalat mit Cherry-Tomaten und roten Zwiebeln
30 min
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30 min
Mediterraner Kartoffelsalat
1sa 10 dk