Spargel in Tomaten-Basilikum-Sauce

Spargel in Tomaten-Basilikum-Sauce

4.0 247 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • Milch
    150 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Schmelzkäse
    100 g
  • Salz nach Geschmack
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Putenbrust in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    700 g
  • weißer Spargel geschält, holzige Enden abgeschnitten, in Stücken (ca. 3 cm)
    500 g
  • grüner Spargel unteres Drittel geschält, holzige Enden abgeschnitten, in Stücken (ca. 3 cm)
    500 g
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 36 g
Kalorie 13734 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...