Weizen-Salat mit Granatapfelkernen

Weizen-Salat mit Granatapfelkernen

4.2 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • Sonnenweizen parboiled
    125 g
  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Walnusshälften
    50 g
  • Orangensaft
    70 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen (5 mm)
    3
  • Fenchelknolle (ca. 180 g), in dünnen Streifen
    1
  • Granatapfel Kerne herausgelöst
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1292 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...