Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 250 g de zanahorias, cortadas en trozos (2 cm)
- 60 g de cebolla en trozos
-
20
g de jarabe de agave
lub 20 g de miel - 1 cucharadita de comino molido
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- 50 g de semillas de sésamo tostado
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 90 g de agua
- 20 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 5745 kJ / 1373 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 113.8 g
- Tłuszcz
- 94.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 32.2 g
- Sód
- 3627.5 mg
Alternatywne przepisy
Puré rústico de patata y batata con romero
45 min
Coliflor a la plancha con puré de judías blancas
25 min
Pizza integral de batatas
3h 15min
Hamburguesa de remolacha con cebolla caramelizada
2h 45 min
Pastel de zanahoria y brócoli
1 Std. 10 Min
Tarta integral de cebollas
1 Std. 10 Min
Coleslaw Hawaiana
10 min
Risotto con calabaza y roquefort
45 min
Hummus de zanahoria
15 menit
Brioches de remolacha
2h
Hummus de batata asada con crudités
30 min
Hummus de remolacha
10 min