![Cream tart a cuore (di LuCake) Cream tart a cuore (di LuCake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc215558-63a5-47b9-b4fe-4f79a4d1fea4/Derivates/541ac986-b297-4e6b-8448-fc8da270a748.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 250 g di burro freddo, a tocchetti
- 180 g di zucchero
- 35 - 40 g di tuorli (circa 4 uova)
Meringhe e cottura della pasta frolla
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 2 - 3 gocce di colorante alimentare in gel rosso
Crema
- 50 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di mascarpone freddo
- 80 - 90 g di crema spalmabile al pistacchio
Terminare la preparazione
- frutti rossi freschi, a piacere
- pistacchi tritati, a piacere
- fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3634.2 kJ / 868.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 95.1 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Mattoni di pan di zenzero
2 godz. 35 min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Dessert monoporzione al cioccolato bianco e frutti di bosco
1h 30min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2h 30min
Biscotti da appendere
3 Std. 10 Min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1 Std. 40 Min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
Torta renna al cioccolato
4h
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Crema diplomatica
30 Min
Cream tart
4h