Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 250 g di burro freddo, a tocchetti
- 180 g di zucchero
- 35 - 40 g di tuorli (circa 4 uova)
Meringhe e cottura della pasta frolla
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 2 - 3 gocce di colorante alimentare in gel rosso
Crema
- 50 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di mascarpone freddo
- 80 - 90 g di crema spalmabile al pistacchio
Terminare la preparazione
- frutti rossi freschi, a piacere
- pistacchi tritati, a piacere
- fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3634.2 kJ / 868.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 95.1 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 Min
Cioccolato temperato
15 Min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 Std. 20 Min
Pasta choux
2 Std.
Torta cassetta di frutta
4 Std. 40 Min
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Cream tart
4 Std.
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Pasta biscotto
1sa
Tronchetto al tiramisù
4 Std.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h