Cream tart a cuore (di LuCake)

Cream tart a cuore (di LuCake)

4.5 83 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di burro freddo, a tocchetti
  • 180 g di zucchero
  • 35 - 40 g di tuorli (circa 4 uova)
Meringhe e cottura della pasta frolla
  • 360 g di zucchero
  • 120 g di albumi
  • 2 - 3 gocce di colorante alimentare in gel rosso
Crema
  • 50 g di zucchero
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 300 g di mascarpone freddo
  • 80 - 90 g di crema spalmabile al pistacchio
Terminare la preparazione
  • frutti rossi freschi a piacere
  • pistacchi tritati a piacere
  • fiori edibili a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 868.6 kcal / 3634.2 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 51.7 g
Węglowodany 95.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 26.8 g
Sód 161 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...