Cream tart a cuore (di LuCake)

Cream tart a cuore (di LuCake)

4.5 82 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di farina tipo 00
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro freddo, a tocchetti
    250 g
  • di zucchero
    180 g
  • di tuorli (circa 4 uova)
    35 - 40 g
Meringhe e cottura della pasta frolla
  • di zucchero
    360 g
  • di albumi
    120 g
  • di colorante alimentare in gel rosso
    2 - 3 gocce
Crema
  • di zucchero
    50 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    300 g
  • di mascarpone freddo
    300 g
  • di crema spalmabile al pistacchio
    80 - 90 g
Terminare la preparazione
  • frutti rossi freschi a piacere
  • pistacchi tritati a piacere
  • fiori edibili a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 868.6 kcal / 3634.2 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 51.7 g
Węglowodany 95.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 26.8 g
Sód 161 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...