Pesto ai fiori di zucca e pinoli
TM5 TM6

Pesto ai fiori di zucca e pinoli

4.2 (71 ocen)

Składniki

  • 150 g di fiori di zucca
  • 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
895 kJ / 214 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
0.9 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy