Pesto ai fiori di zucca e pinoli

Pesto ai fiori di zucca e pinoli

4.2 79 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di fiori di zucca
  • 30 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 214 kcal / 895 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 0.9 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...