Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di fiori di zucca
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto di rucola
10min
Pesto radicchio e noci
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto alla genovese
20min
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10min
Tramezzino con patè di carciofini, crema di ricotta e bresaola
20min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min