![Pesto ai fiori di zucca e pinoli Pesto ai fiori di zucca e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c542695c-c7b0-4d38-ba41-3bacf06df133/Derivates/16976703-3cc0-49b5-937f-d4d05c0eb24e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di fiori di zucca
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min
Pesto alla genovese
20 Min
Confettura di peperoncini piccanti
35 min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Salsa di peperoni in conserva
1h 15 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Pesto radicchio e noci
10 min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10 min
Pesto light basilico e noci
10 min
Pesto di rucola
10 min
Pesto di pomodori secchi
10 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min