Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- 200 g di farro
- 200 g di riso
- 200 g di orzo perlato
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 - 2 cucchiaini di spezie (cannella, zenzero, chiodi di garofano, noce moscata), a seconda dei gusti
-
250
g di miele
lub 250 g di zucchero di canna - 100 g di olio di semi di girasole
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova
- 3 tuorli
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Ciambella classica
55min
Ciambella farcita allo yogurt
2小时
Ciambellone integrale noci e fichi
2小时
Ciambella del mugnaio
40min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Ciambellone senza glutine
40min
Ciambella con farina di polenta
50 分钟
Plumcake alle mandorle
1h 5 min
Ciambella allo zafferano
50 分钟
Ciambellone alla frutta secca
55min
Ciambellone con crema all'arancia
55min