Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g circa) - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio di semi di girasole (o arachidi)
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 500 g di pomodori perino tipo San Marzano, senza semi a pezzi
- 6 filetti di acciuga (dissalati o sott'olio)
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 cucchiaino di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di mozzarella di bufala a fette (5 mm), scolata dal siero
lub 300 g di mozzarella a fette (5 mm), scolata dal siero - 1 cucchiaino di capperi (dissalati o sott'aceto)
- 50 g di olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3916 kJ / 936 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 109.7 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1h 30 min.
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alle zucchine
1h 45 min.
Pizza frescolina
1 Std. 40 Min
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Pizza diavola
1h 45 min.
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 Std. 30 Min
Pizza alle tre farine
1h 55min
Pizza alla marinara
1h 35min
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min