![Ciambelline alla ricotta Ciambelline alla ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4399939E-3FBF-47C8-979F-2E2EE43B5496/Derivates/4517F51B-B2FB-481E-8662-33BD2834BC05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 160 g di zucchero
- 2 uova
- 180 g di ricotta
- 200 g di farina
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di crema gianduia, come da ricetta base
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake mimosa all'arancia
1 Std. 5 Min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Plumcake ripieni al gianduia
50 min
Torta stracciatella
50 min
Rotolo alla frutta
1 Std. 25 Min
Ciambella classica
55 Min
Muffin
35 min
Chiffon cake bicolore
1 Std. 30 Min
Merendine allo yogurt
30 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 godz. 10 min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.