Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 160 g di zucchero
- 2 uova
- 180 g di ricotta
- 200 g di farina
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di crema gianduia, come da ricetta base
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min
Bomboloni al forno
3h 35min
Tortini di mele
1 Std. 10 Min
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min
Taralli morbidi allo yogurt
4 Std. 25 Min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1 Std.
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Torta Moretta
1 Std. 30 Min
Rotolo alla frutta
1 Std. 25 Min
Muffin
35 min
Crostata bigusto
1 Std. 55 Min