Torta di mandorle e cioccolato
TM6 TM5 TM31

Torta di mandorle e cioccolato

4.1 (34 oceny)

Składniki

Pasta frolla

  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 80 g di burro morbido a pezzi
  • 50 g di zucchero
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Ripieno

  • 5 albumi
  • 5 tuorli d'uovo
  • 250 g di zucchero
  • 300 g di mandorle tritate
  • 60 g di cacao amaro in polvere
  • 1 cucchiaino di caffè istantaneo
  • 80 g di liquore all'amaretto
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci

Terminare la preparazione

  • 2 cucchiai di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2288 kJ / 547 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
56.3 g
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy