Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 50 g di zucchero
- 2 tuorli d'uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 5 albumi
- 5 tuorli d'uovo
- 250 g di zucchero
- 300 g di mandorle tritate
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di caffè istantaneo
- 80 g di liquore all'amaretto
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2288 kJ / 547 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta all'amaretto con crema
1 Std. 5 Min
Torta stracciatella
50 Min
Amandovolo
1 Std. 15 Min
Torta di mele
1h
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Torta sabbiosa
50 Min
Torta alle mandorle e carote
1 Std. 5 Min
Plumcake con cioccolato e pesche
55 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta paradiso
1h 10min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min