Torta di mandorle e cioccolato

Torta di mandorle e cioccolato

4.1 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di burro morbido a pezzi
    80 g
  • di zucchero
    50 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
Ripieno
  • albumi
    5
  • tuorli d'uovo
    5
  • di zucchero
    250 g
  • di mandorle tritate
    300 g
  • di cacao amaro in polvere
    60 g
  • di caffè istantaneo
    1 cucchiaino
  • di liquore all'amaretto
    80 g
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ bustina
Terminare la preparazione
  • di zucchero a velo
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 547 kcal / 2288 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...