Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 uovo
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di margarina
- 5 g di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Confettura di amarene
- 800 g di amarene, lavate e denocciolate (1000 g peso lordo)
- 70 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 400 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Crostata alla crema di cioccolato
1 godz. 45 min
Castagnole
1h 20min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Focaccia dolce
45min
Plumcake soffice
50min
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Crostata ai frutti di bosco
2h 30 min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Crostata bigusto
1h 55min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Torta di mele e nocciole
1h