![Tandoori chicken Tandoori chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25b58c93-b896-41c5-9d01-7b0f8a0ef7fd/Derivates/c09c7d05-9882-4e73-a550-913c39fad181.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 688.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 godz.
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 godz.
Korean beef bulgogi (TM6)
1 godz. 30 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Korean fried chicken
4 Std.
Biryani-style rice
1 godz. 5 min