Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di strutto
- 150 g di acqua
- 3 g di pepe nero macinato
- 5 g di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 20 g di pesto al basilico
-
½
cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza secche
lub ½ cucchiaino di erbe aromatiche miste secche secche - 5 g di paprika dolce
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 2 - 3 g di peperoncino rosso secco in fiocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 190.4 kJ / 45.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 60.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema ai biscotti Lotus®
10 λεπτ.
Cioccolata calda arancia e zafferano
20 λεπτ.
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50 λεπτ.
Zavata carsolina
5ωρ.
Succo di ribes rossi e pompelmo rosa
15 λεπτ.
Gelato al burro di arachidi
10 Std. 30 Min
Crostata con rose di mele
2 Std.
Bevanda di noci
20 λεπτ.
Crema di anacardi
15 λεπτ.
Plumcake alle carote al Varoma
2 Std.
Preparato per biscotti di avena, pistacchi e mirtilli rossi
1ωρ.
Salame di cioccolato al caffè
3 Std. 30 Min