Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 320 g di farina tipo 0
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di origano secco
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- grani di pepe bianco, nero, rosa, verde, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 684.4 kJ / 163.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 251.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cracker di segale farciti
2 Std.
Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio
3h 50min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1h
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1 Std. 30 Min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2 Std. 30 Min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2 Std. 30 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Torta marmorizzata al Varoma
2 Std.
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min
Tronchetto di Natale "Foresta Nera"
1 Std. 30 Min