Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 100 g di chicchi di segale
- 350 g di acqua
- 30 g di semi di lino
- 50 g di fiocchi di avena
- 50 g di arachidi tostate non salate
Impasto
- 1720 g di acqua (di cui 220 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 450 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 15 g di burro freddo, a pezzi
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- semi di girasole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al cumino
16h 30 min
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2h 40min
Focaccia con crema spalmabile all'avocado
2 Std. 20 Min
Pane al pomodoro e basilico
1 godz. 45 min
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40 Min
Crêpes di farina di mais con salsa alle arance
45 dk
Corona di pane sfogliato ai cereali
6 Std. 10 Min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Focaccia libanese
3h 30min
Piadine burro e erbe
35 dk
Pane al rosmarino
10h 55min
Panini al curry e ricotta
2h 35min