Wersje kompatybilne
Torta cioccolato e mandorle con ganache al cioccolato bianco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di burro + q.b.
- 4 uova (medie)
- 130 g di zucchero
- 130 g di mandorle tritate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ganache al cioccolato bianco
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1526 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 73.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1h 45 min.
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30 min.
Scarcedda lucana
2h
Tortini pesca e fragola
1h
Torta ai frutti rossi
3h
Muffin ai mirtilli con crumble
1h
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30 min.
Plumcake al cioccolato e pere
1h
Torta pinguino
1h 30 min.
Lasagne zucca e salsiccia
2h