![Pita rustica Pita rustica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73eb26b1-ddbd-4238-adc8-6bd23f7ef231/Derivates/b1f6659a-d168-4967-bdd8-d858335bd296.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 grammo acqua, più altri 2 cucchiai per sbattere l'uovo
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaino di miele
- 350 g di farina integrale + q.b.
- 150 g di farina tipo 00
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di semi di cumino nero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rustici alla scarola
10 godz.
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo
1 godz.
Pane "challah" (vegan)
2h 30min
Okonomiyaki
1 godz.
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1 godz. 30 min
Torta salata pere e formaggio
1 godz.
Insalata di noodles e verdure alla vietnamita (TM6)
40min
Pita integrale
4 godz. 30 min
Peperoni ripieni in salsa al pomodoro
1 godz. 45 min
Hummus di fagioli neri con chips di mais
1 godz. 30 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3h 20min
Pane naan
3h 10min