Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone

Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone

4.6 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 bicchieri

Składniki

Savoiardi
  • 200 g di biscotti savoiardi a metà
Salsa ai frutti di bosco
  • 250 g di fragole a pezzi
    250 g di fragole surgelate, a pezzi
  • 250 g di lamponi
    250 g di lamponi surgelati
  • 30 g di succo di limone
  • 100 g di zucchero
  • 1 ½ cucchiaino di agar agar
  • 200 g di Champagne
Crema
  • 50 g di zucchero
  • 300 g di panna (30-40% di grassi)
  • 300 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 20 g di mentuccia le foglioline lavate
  • 200 g di ribes rosso
    200 g di ciliegie sciroppate

Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 95.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...