![Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5665bca927db62faf824a268bac937d/Derivates/741b2def67581f4b0b03476ab01419b54c87c152.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoiardi
- 200 g di biscotti savoiardi, a metà
Salsa ai frutti di bosco
-
250
g di fragole a pezzi
lub 250 g di fragole surgelate, decongelate -
250
g di lamponi
lub 250 g di lamponi surgelati, decongelati - 30 g di succo di limone
- 100 g di zucchero
- 200 g di Champagne
- 1 ½ cucchiaino di agar agar
Crema
- 50 g di zucchero
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- 300 g di mascarpone
Terminare la preparazione
-
200
g di ribes rosso
lub 200 g di ciliegie sciroppate - 20 g di mentuccia, le foglioline lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 95.5 mg
Alternatywne przepisy
Bisquick strawberry shortcake
1 Std.
Spiedini di polpo e patate (TM6)
1h 30min
Cuori rossi ripieni ai formaggi (per 2 persone)
1 Std.
Cream tart al cioccolato
8h
Torta cassetta di frutta
4 Std. 40 Min
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
2h
Antipasti caldi di mare (Bimby Friend)
1h 30min
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20 min
Bicchierini tricolore
3h 30 min
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20 min
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Brak ocen