Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone
TM5 TM6

Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone

4.6 (16 ocen)

Składniki

Savoiardi

  • 200 g di biscotti savoiardi, a metà

Salsa ai frutti di bosco

  • 250 g di fragole a pezzi
    lub 250 g di fragole surgelate a pezzi
  • 250 g di lamponi
    lub 250 g di lamponi surgelati
  • 30 g di succo di limone
  • 100 g di zucchero
  • 1 ½ cucchiaino di agar agar
  • 200 g di Champagne

Crema

  • 50 g di zucchero
  • 300 g di panna (30-40% di grassi)
  • 300 g di mascarpone

Terminare la preparazione

  • 20 g di mentuccia, le foglioline lavate
  • 200 g di ribes rosso
    lub 200 g di ciliegie sciroppate

Wartości odżywcze
na 1 bicchiere
Kalorie
1010.3 kJ / 241.5 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
22.6 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
95.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy