Puten-Enchilada-Auflauf

Puten-Enchilada-Auflauf

4.3 137 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    250 g
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Champignons geviertelt
    250 g
  • Putenschnitzel (ca. 450 g), in Stücken (2-3 cm)
    2 - 3
  • Schmand
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft
    1 Dose
  • Erbsen und Möhren (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Weizentortillas (Ø 20 cm)
    8
  • Avocados reif
    2
  • Zitronensaft
    2 EL
  • frischer Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
    ½ Bund
    ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 411 mg
Białko 44 g
Kalorie 3185 kJ / 760 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...