Lachs mit Pestokruste und Gemüsereis

Lachs mit Pestokruste und Gemüsereis

4.1 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut 4 Stück (à ca. 150 g)
    600 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    100 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Honig
    10 g
  • Paniermehl
    50 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Brokkoliröschen (2-3 cm)
    150 g
  • frische Paprika gewürfelt (1,5 cm)
    150 g
  • Reis, parboiled
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 721 mg
Białko 49 g
Kalorie 3318 kJ / 793 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...