Lasagne mit Ricotta

Lasagne mit Ricotta

4.4 406 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    150 g
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund
Bolognese-Sauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
Ricottacreme
  • Ricotta
    400 g
  • Ei
    1
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Mehl
    30 g
  • Milch
    360 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Lasagneplatten (à ca. 10 x 20 cm)
    12

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 684 kcal / 2861 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 631 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...