Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Basilikum, abgezupft
Bolognese-Sauce
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 100 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
Ricottacreme
- 400 g Ricotta
- 1 Ei
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
- 30 g Butter, in Stücken
- 30 g Mehl
- 360 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Olivenöl zum Einfetten
- 12 Lasagneplatten (à ca. 10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2861 kJ / 684 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 631 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelauflauf mit Salsiccia und Mozzarella
1h 20min
Weiße Bolognese
45min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Pastitsio
1h 30min
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1h 40min
Lachs-Krabben-Pasta
35min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55min
Hähnchen in Estragonsauce
50min
Straßburger Auflauf
50min
Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce
25 Min
Spinat-Frischkäse-Nudeln
45min
Hähnchen in Gorgonzolasauce mit Nudeln
45min