捞汁小海鲜

捞汁小海鲜

4.4 33 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 人份

Składniki

捞汁
  • 800 克
  • 花椒 (约1茶匙)
    2 克
  • 八角
    3 颗
  • 桂皮
    1 块
  • 切片
    20 克
  • 细砂糖
    80 克
  • 蚝油
    80 克
  • 生抽
    40 克
  • 鱼露
    40 克
  • 新鲜青辣椒 切圈,依个人口味调整
    50 克
  • 新鲜红辣椒 切圈,依个人口味调整
    20 克
  • 花雕酒
    50 克
蒸海鲜
  • 400 克
  • 新鲜的虾
    400 克
  • 小鲍鱼 去壳取肉,洗刷干净
    8 个
  • 蛏子
    400 克
  • 花螺
    400 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 661 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 737.8 kJ / 176.5 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...