Vis en aardappelen met tomatensaus

4.6 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porties

Składniki

  • aardappelen in stukken (3-4 cm)
    800 g
  • moten heek (120-200 g elk)
    6
    6 witvisfilets, (elk soort witvis, 120-200 g elk)
  • zout volgens smaak
    2 tl
  • uien gehalveerd
    150 g
  • teentje knoflook
    1
  • wortelen in stukken
    100 g
  • olijfolie en meer voor het invetten
    30 g
  • witte wijn (opcjonalnie)
    50 g
  • tomaten in stukken
    400 g
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • water
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 33 g
Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...