Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Milch
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben, von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 450 g Weizenmehl, glatt
- 70 g Staubzucker, gesiebt
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
Fertigstellung der Krampusse
- 1 Ei (Größe M), verquirrlt
- Rosinen für die Augen, Mund und Knöpfe
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Kuchen mit Hase
1 godz. 30 min
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 godz. 30 min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2 Std. 30 Min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.
Linzerkipferl
1h 10min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min
Nusspotize
2h 20min
Omas Kärntner Reindling
2sa 25 dk
Kärntner Reindling
2h 40min
Osternest aus Germteig
2 godz.