Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitböden
- 220 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Maisstärke
- 1 TL Backpulver von Dr. Oetker
- 6 Eier (Größe M)
- 240 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
Frischkäse-Creme
- 350 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe), z. B. Philadelphia, natur
- 250 g Magertopfen
- 250 g Schlagobers, kalt
- 100 g Staubzucker
- 1 TL Vanillepaste von Dr. Oetker
- 2 Päckchen Sahnesteif (à 8 g) von Dr. Oetker
- 1 Msp. Lebensmittelfarbe, rot oder pink (z. B. Dr. Oetker Back- & Speisefarben)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bären-Muffins
1h 5 min.
Erdbeer-Puddingkuchen
1h
Schokokusstorte
6 Std.
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2h 30min
Schokogugels mit Schlagobers
1h
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5h
Einfache Cremeschnitte
3 Std. 45 Min
Bunte Donuts
2h 40min
Osternest aus Germteig
2h
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Nutella-Schnitte
2h
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min