Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitböden
- 220 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Maisstärke
- 1 TL Backpulver von Dr. Oetker
- 6 Eier (Größe M)
- 240 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
Frischkäse-Creme
- 350 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe), z. B. Philadelphia, natur
- 250 g Magertopfen
- 250 g Schlagobers, kalt
- 100 g Staubzucker
- 1 TL Vanillepaste von Dr. Oetker
- 2 Päckchen Sahnesteif (à 8 g) von Dr. Oetker
- 1 Msp. Lebensmittelfarbe, rot oder pink (z. B. Dr. Oetker Back- & Speisefarben)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sacher-Gugls
1 godz. 30 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min
Blüten-Beeren-Torte
1 godz. 30 min
Horror Punsch
20 min
Ostereier hellblau gefärbt
55 min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2h 30min
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5 Std.
Käse-Hotdogs mit Sesam
1h 40min
Bunte Donuts
2h 40min
Geburtstagstorte für Kinder
2 Std.
Apfel-Mango-Ananas-Fruchtriegel
1 godz. 15 min
Brombeer-Joghurt-Eislutscher
4 Std. 20 Min