Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g avelã s/ casca
- 10 g salsa, só as folhas
- 100 g chalota cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
-
250
g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em pedaços (2-3 cm aprox.)
lub 250 g cogumelos Paris cortados em pedaços (2-3 cm aprox.), - 60 g vinho branco
- 250 g trigo sarraceno, demolhado e escorrido
- 400 g água
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes esfarelado - ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 20 g manteiga
- 50 g queijo gorgonzola amanteigado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 433.4 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 448.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur
35 dk
Sopa de bulgur e lentilhas vermelhas
55 Min
Salada de trigo sarraceno com pimentos
50 Min
Salada de trigo sarraceno com camarão, agrião e laranja
30 Min
Quinoa
30 Min
Cevada com ratatouille
40 dk
Salada de trigo-sarraceno com salmão e romã
35 dk
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1sa
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1 Std. 15 Min
Caril de legumes com bulgur
55 Min
Legumes assados com trigo sarraceno, queijo feta e limão
55 Min
Salada quente de bulgur com abóbora
50 Min