
Urządzenia i Akcesoria
Milchreis mit Zwetschgenkompott
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
Milchreis
-
Vanilleschote1
-
Zucker½ TL
-
Salz1 Prise
-
Milch1000 g
-
Milchreis220 g
Zwetschkenkompott
-
Zwetschgen frisch oder Tk aufgetaut, halbiert und entsteint800 g
-
Wasser60 g
-
Gelierzucker 2:160 g
-
Zimt, gemahlen (opcjonalnie)¼
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Kalorie
505.7 kcal /
2116 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
94.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
145.6 mg