Wersje kompatybilne
Milchreis mit Zwetschgenkompott
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreis
- 1 Vanilleschote
- ½ TL Zucker
- 1 Prise Salz
- 1000 g Milch
- 220 g Milchreis
Zwetschkenkompott
- 800 g Zwetschgen, frisch oder Tk aufgetaut, halbiert und entsteint
- 60 g Wasser
- 60 g Gelierzucker 2:1
- ¼ Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 94.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 145.6 mg
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Joghurt-Glace
20 min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10min
Karotten-Chicoreé-Risotto
40min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40min
Heidelbeer-Schaum
10min
Forellen mit Gemüsereis
45 min
Fruchtglace
5 min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5 min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min