Milchreis mit Zwetschgenkompott

Milchreis mit Zwetschgenkompott

4.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

Milchreis
  • Vanilleschote
    1
  • Zucker
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    1000 g
  • Milchreis
    220 g
Zwetschkenkompott
  • Zwetschgen frisch oder Tk aufgetaut, halbiert und entsteint
    800 g
  • Wasser
    60 g
  • Gelierzucker 2:1
    60 g
  • Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
    ¼

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 505.7 kcal / 2116 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 94.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 145.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...