![Gemüsebouillonpulver Gemüsebouillonpulver](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b61380e8-48c9-4fee-849c-71d3ee1e385a/Derivates/1d9a0ce3-37c8-4e09-81ac-83e9cacc8915.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Liebstöckel mit Stielen (ca. 20 g)
- 1 Bund Petersilie mit Stielen (ca. 20 g)
- ½ Bund Thymian (ca. 10 g), Blättchen abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 350 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 350 g Knollensellerie, geschält, in Stücken (3 cm)
- 250 g Karotten, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Salz
- 3 Lorbeerblätter, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 63 kJ / 15 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bretzeli
2sa 30 dk
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50min
Knöpfli
50min
French Dressing
20min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Knöpfli
50min
Nidletäfeli
2 Std.
Ruchbrot im Brattopf
2h 25 min
Süssmostcreme
4hod. 15min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Vanilleglace
12hod.
Berner Zopf
1h 45 min