Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 300 g Suppengemüse (z.B. Karotten, Knollensellerie, Lauch), in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 300 g Tomaten, halbiert
- 1 Dose Tomaten (400 g)
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 20 g Aceto balsamico
- ½ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 20 g Tomatenpurée
- 3 Stängel Basilikum, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g