
Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Safran Kompott
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 Einmachgläser
Składniki
-
Wasser und etwas mehr für die Auflaufform200 g
-
Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)1700 g
-
Safranfäden nach Geschmack4 - 8
-
Zucker nach Geschmack80 - 120 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack120 - 140 g
-
Zimtstange halbiert1
-
Nelken2
-
Thymian, getrocknet (opcjonalnie)½ TL
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Kalorie
349 kcal /
1460.3 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
92.6 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfach Einmachen
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria