Birnen-Safran Kompott
TM6 TM5

Birnen-Safran Kompott

3.0 ( 1 ocena )

Składniki

  • 200 g Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
  • 1700 g Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
  • 4 - 8 Safranfäden nach Geschmack
  • 80 - 120 g Zucker nach Geschmack
  • 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
  • 1 Zimtstange halbiert
  • 2 Nelken
  • ½ TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
    lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Einmachglas
Kalorie
349 kcal / 1460.3 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
92.6 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy