Birnen-Safran Kompott

Birnen-Safran Kompott

4.0 2 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 Einmachgläser

Składniki

  • Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
    200 g
  • Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
    1700 g
  • Safranfäden nach Geschmack
    4 - 8
  • Zucker nach Geschmack
    80 - 120 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
    120 - 140 g
  • Zimtstange halbiert
    1
  • Nelken
    2
  • Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
    ½ TL
    ½ TL Rosmarin, getrocknet

Wartości odżywcze na 1 Einmachglas

Kalorie 349 kcal / 1460.3 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 92.6 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 8.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...