
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
- 1700 g Birnen geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden nach Geschmack
- 80 - 120 g Zucker nach Geschmack
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
- 1 Zimtstange halbiert
- 2 Nelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 349 kcal / 1460.3 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 8.3 mg