Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden, nach Geschmack
- 80 - 120 g Zucker, nach Geschmack
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Nelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 8.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladencookies
45 min
Wirz-Pasta
35 Min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 Min
Pouletschenkel mit Mole verde
1h
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2óra 30p
Schlagrahm
10 min
Seitan-Bällchen mit Kartoffeln und Peperoni-Curry-Sauce
1 Std. 15 Min
Studententaler
40 Min
Kartoffelstock nature
55 Min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 Min
Riz Casimir (8 Portionen)
1h