Urządzenia i Akcesoria
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Form
-
Butter weich, zum Einfetten½ EL
-
Weissmehl zum Bemehlen1 EL
Rührteig
-
Haselnüsse200 g
-
Eier4
-
Milch100 g
-
Butter weich, in Stücken180 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker (ca. 10 g)1 Päckchen
-
Weissmehl150 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz¼ TL
-
Himbeeren TK oder frisch250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
105.5 g
Kalorie
17734 kJ /
4267 kcal
Tłuszcz
291 g
Węglowodany
285 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Steinpilz-Risotto
45 min
Ruchbrot aus der Cakeform
3 godz. 40 min
Schneller Gugelhopf
1 godz. 15 min
Herzen-Muffins
40 min
Glutenfreier Mandelkuchen
50 min
Advents-Guetzli
1 godz. 50 min
Weiche Brötchen
1 godz. 45 min
Quarkcreme mit weisser Schoggi
1 godz. 10 min
Baumnuss Brownies
50 min
Schnelles Zwirbelbrot
40 min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1 godz. 25 min
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 godz. 40 min