Urządzenia i Akcesoria
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Form
-
Butter weich, zum Einfetten½ EL
-
Weissmehl zum Bemehlen1 EL
Rührteig
-
Haselnüsse200 g
-
Eier4
-
Milch100 g
-
Butter weich, in Stücken180 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker (ca. 10 g)1 Päckchen
-
Weissmehl150 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz¼ TL
-
Himbeeren TK oder frisch250 g
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Kalorie
4267 kcal /
17734 kJ
Białko
105.5 g
Tłuszcz
291 g
Węglowodany
285 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria