Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen

Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen

4.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Portionen

Składniki

Vollkornbrot
  • Wasser
    380 g
  • Zucker
    1 Prise
  • frische Hefe zerkrümelt
    20 g
  • Vollkornmehl
    500 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • pflanzliches Öl zum Einfetten
Pikanter Aufstrich
  • Frischkäse
    150 g
  • Hüttenkäse
    150 g
  • Ei (opcjonalnie) hartgekocht, geschält, geviertelt
    1
  • Salz
    ½ TL
Hähnchen-Frikadellen
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Hackfleisch (Poulet)
    400 g
  • Paniermehl
    40 g
  • Ei
    1
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Tomatenpurée
    10 g
  • Sojasauce
    15 g
  • pflanzliches Öl zum Braten
  • Frischkäse
    50 g
  • rote Peperoni in Form eines Schnabels geschnitten
    1
  • gelbe Peperoni Schnitt in Form der Augenbraue
    1
  • Schnittlauch, frisch
    1 Bund
  • schwarze Oliven, entsteint halbiert
    10

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 246.4 kcal / 1031 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 384 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...