Wersje kompatybilne
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, thinly sliced
- 5 ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 tsp ground black pepper
- 1 fresh jalapeño chilli, deseeded if desired, thinly sliced
- 1 orange, freshly squeezed juice only
- 2 limes, freshly squeezed juice only
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp cloves
- 1 tsp whole allspice berries
- 3 garlic cloves
-
2
tsp sweet paprika
lub 2 tsp achiote paste -
½
tsp chilli powder
lub ½ tsp chipotle chilli powder - ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 sea bass, whole fish, gutted, cleaned, max. 38 cm long, approx. 900 g total
- 1 tomato (approx. 70 g), cut in wedges
- 200 g long grain rice
- 50 g tinned sweetcorn
- 50 g onion, quartered
- 20 g olive oil
- 1000 g water
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 avocado, thinly sliced (approx. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2397 kJ / 573 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 2207 mg
Alternatywne przepisy
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 Min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30min
Mussels with Leek and Coconut Sauce (TM5)
Brak ocen
Spanish Brunch
1h 15min
Wakame Salad with Mushroom and Sesame
45 Min
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30min
Seafood Salad with Pearl Barley
1h 35min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 Min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40min
Rice with Duck
1h 5min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min