![Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98d8183d-4945-42e4-8e6f-cca33c6fccfc/Derivates/27347a5e-e7e2-4c51-89f9-5ce2c926f597.jpg)
Wersje kompatybilne
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan Chermoula Marinade and Chermoula Sauce
- 20 g fresh coriander leaves
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 Tbsp lemon juice
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cayenne pepper (see tip) (opcjonalnie)
- 60 g water
Fish
-
1
gilt-head bream, gutted, cleaned, max. 31 cm long, approx. 600 g in total
lub 600 g white fish fillet, skin on or skinless - 150 g carrots, peeled, diagonally sliced (3 mm)
- 300 g tomatoes, sliced (1 cm)
- 150 - 200 g green and red peppers, sliced (1 cm)
- 2 fresh chillies, sliced (5 mm, see tip) (opcjonalnie)
- 100 g potato, sliced (3 mm)
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 50 g pitted black olives
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g pitted dates
- 250 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp salt, or to taste
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2909 kJ / 695 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 2031 mg
Alternatywne przepisy
Shakshuka
50 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 godz. 30 min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 min
Prawn Curry
30 min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 godz.
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min