Katsu-Schnitzel mit gebackenen Kartoffeln, Wasabi-Dill-Dressing und Weißkohlsalat

Katsu-Schnitzel mit gebackenen Kartoffeln, Wasabi-Dill-Dressing und Weißkohlsalat

4.2 91 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Gebackene Kartoffeln
  • Kartoffeln in Spalten
    600 g
  • Honig
    5 g
  • Öl
    20 g
  • Knoblauch, gemahlen
    ½ TL
  • brauner Zucker
    2 - 3 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
Weißkohlsalat
  • Weißkohl in Stücken
    300 g
  • Sojasauce
    30 g
  • Reisessig
    30 g
  • Sesam
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Zucker
    ¼ TL
Wasabi-Dill-Dressing und Fertigstellung
  • Dill abgezupft
    3 Stängel
  • Wasabipaste
    1 - 2 TL
  • Reisessig
    25 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    50 g
  • Mayonnaise
    50 g
  • Zucker
    2 - 3 Prisen
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Ei
    1
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    60 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Mehl
    3 - 4 EL
  • Panko
    60 - 80 g
  • Schweineschnitzel (à ca. 120 g)
    4
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1491 mg
Białko 34 g
Kalorie 2841 kJ / 679 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...