
Wersje kompatybilne
Garnelen-Fajitas mit Joghurt-Guacamole und Sprossen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Joghurt-Guacamole
- 50 g Zwiebel halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Zweige Koriander abgezupft
- 100 g Tomaten entkernt, in Stücken
- 1 Avocado reif, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 20 g Limettensaft
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
Garnelen-Fajitas
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl
-
300
g Garnelen, roh, groß, geschält
lub 300 g Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut - 4 Vollkorn-Weizentortillas
- 150 g Avocado in Stücken (2-3 cm)
- 50 g grüne Salatblätter in Streifen (10 cm)
-
50
g Sojabohnensprossen, frisch
lub 50 g Sojasprossen aus dem Glas, abgetropft - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 634 kcal / 2653 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1 mg