Garnelen-Fajitas mit Joghurt-Guacamole und Sprossen

Garnelen-Fajitas mit Joghurt-Guacamole und Sprossen

4.5 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Stück

Składniki

Joghurt-Guacamole
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
    1
  • Salz
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Koriander abgezupft
    2 - 3 Zweige
  • Tomaten entkernt, in Stücken
    100 g
  • Avocado reif, in Stücken
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    100 g
Garnelen-Fajitas
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    40 g
  • Garnelen, roh, groß, geschält
    300 g
    300 g Garnelen, roh, geschält, TK, aufgetaut
  • Vollkorn-Weizentortillas
    4
  • Avocado in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • grüne Salatblätter in Streifen (10 cm)
    50 g
  • Sojabohnensprossen, frisch
    50 g
    50 g Sojasprossen, aus dem Glas, abgetropft
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 1 mg
Białko 41 g
Kalorie 2653 kJ / 634 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...