Kalvekjøtt med poteter

Kalvekjøtt med poteter

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porsjoner

Składniki

  • høyrygg fra kalv delt i strimler (4 cm) (se tips)
    650 g
  • maismel
    20 g
  • soyasaus
    60 g
  • løk, gul (ca. 150 g), delt i to
    1
  • olivenolje
    30 g
  • kjøttbuljongpaste (se tips)
    1 ss
  • vann
    500 g
  • poteter skrelt og delt i båter
    800 g
  • små sjampinjonger, ferske delt i tynne skiver (5 mm)
    400 g
  • tomatpuré
    20 g
  • rømme, alle typer (se tips)
    100 g
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • Worcestershire saus (opcjonalnie)
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 2748.8 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2255 kJ / 536.8 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie