Sous-vide Aubergine med Miso

Sous-vide Aubergine med Miso

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porsjoner

Składniki

  • hvit miso (eller shiro miso)
    90 g
  • mirin
    40 g
  • sake
    35 g
    vann
  • sukker
    30 g
  • sesamolje
    1 ½ ts
  • havsalt
    2 klyper
  • aubergine delt i skiver (2 cm), deretter delt i biter (3 cm)
    360 g
  • vann (ca.), pass å at posene er helt dekket med vann (se tips)
    1600 g
  • sitronsaft (se tips)
    30 g
    1 ts askorbinsyre
  • sesamfrø, ristede
    1 ss
  • vårløk delt i diagonale skiver
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie