Irsk potetmos

Irsk potetmos

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porsjoner

Składniki

  • purreløk delt i biter
    250 g
  • savoykål delt i biter
    250 g
  • vann
    1000 g
  • havsalt
    2 ts
  • poteter, melne (se tips), skrelt, i terninger (1 cm)
    500 g
  • melk
    150 g
  • smør, usaltet terninger
    50 g
  • muskatnøtt, malt (opcjonalnie)
    ¼ ts
  • malt svart pepper til smak
    ¼ ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 6.2 g
Kalorie 1013 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie