Boller med rosin, eple og vaniljesaus

Boller med rosin, eple og vaniljesaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 stykker

Składniki

Deig
  • sukker
    1 ss
  • helmelk
    170 g
  • tørrgjær
    2 ts
  • smør myknet
    40 g
  • hvetemel, fint
    350 g
  • egg
    1
  • havsalt
    1 klype
  • hvetemel, fint til dryssing
Vaniljesaus
  • maismel
    30 g
  • rårørsukker
    50 g
  • egg
    1
  • helmelk
    160 g
Fremgangsmåte
  • rosin, korinter
    90 g
  • epler (hvilken som helst type) (ca. 1 middels eple), skrelles og kuttes i biter (1 cm)
    90 g
  • kanel, malt
    ½ ts
  • hvetemel, fint til dryssing
  • helmelk til pensling

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 163.4 kcal / 686.6 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 45.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie