Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) (opcjonalnie)
Pastry
- 150 g plain flour
- 75 g unsalted butter, chilled, diced
- ½ tsp salt
- 50 g water
Filling
- 200 g bacon cubes
- 4 eggs
- 50 g milk
-
100
g crème fraîche
lub 100 g fresh cream - ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Brak ocen
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 Std. 20 Min
Focaccia
3h
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Classic Quiche Lorraine
2h 45min
Mayonnaise
5min
Spaetzle
35min
Panna cotta
6h 15min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Chocolate Babka
3h
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Gratin dauphinois
50min