Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 slice
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)50 g
Pastry
-
plain flour150 g
-
unsalted butter chilled, diced75 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
100 g fresh creamcrème fraîche100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Tarte tatin
2 godz.
Triple Chocolate Muffins
50 min
Double Pie Dough
Brak ocen
Pumpkin Pie
5 godz.
Focaccia
3 godz.
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4 godz. 45 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
Brak ocen
Classic Quiche Lorraine
2 godz. 45 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 godz.
Gratin dauphinois
50 min
No fail béchamel
15 min