Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
Swiss cheese (opcjonalnie)30 g
-
garlic clove1
-
potatoes peeled and cut into round slices (2-3 mm)1200 g
-
pouring (whipping) cream250 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
341.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1252 kJ /
299.2 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème pâtissière
15 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Pears on Orange Syrup
Brak ocen
Geode Cake
Brak ocen
Croque Madame
45 min
Sweet and spicy beef short ribs with polenta
4 godz. 25 min
Quiche Lorraine
45 min
Pâté en croûte
8 godz. 45 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Crème Pâtissière
15 min
Milanese risotto
25 min
Currywurst Sauce
30 min