Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
Swiss cheese (opcjonalnie)30 g
-
garlic clove1
-
potatoes peeled and cut into round slices (2-3 mm)1200 g
-
pouring (whipping) cream250 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
341.5 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1252 kJ /
299.2 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beurre blanc
15 min
Strawberry, burrata and basil pesto salad (Thermomix®️ Cutter)
15 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Quiche Lorraine
45 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Cheesecake
3 godz. 15 min
Gougères
55 min
Steak tartare
10 min
Crème anglaise
15 min