Urządzenia i Akcesoria
Classic madeleines
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
24 portions
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon zest only, no white pith1
-
milk30 g
-
oil10 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.6 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
355.4 kJ /
84.9 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beurre blanc
15 min
Kuih Seri Muka (Pandan Custard Rice Dessert)
Brak ocen
Chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM5)
45 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1 godz. 15 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Key Lime Madeleines
2 godz. 35 min
Quiche Lorraine
45 min
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Go-To Pizza Dough
1 godz.