![Vanilla Sauce (Crème Anglaise) Vanilla Sauce (Crème Anglaise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46ee0b85-31cd-42f1-b04e-978454a1adc3/Derivates/0bb7c7d9-581e-4e7a-be9e-933598d15234.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 vanilla bean pod
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 185 kJ / 44.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Crêpes Suzette
1 Std. 20 Min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6h 45min
Crème pâtissière
15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Chocolate Sauce
10min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 Min
Crème anglaise
15 Min
Traditional crème brûlée
25h