![Traditional crème brûlée Traditional crème brûlée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A02E21B5-70CE-43E4-8D85-121A3B598A18/Derivates/e63640fd-5f8f-4e23-a188-f629d1170863.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 7 egg yolks
- water, to bake
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 41.3 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Floating islands
1 Std.
Panna cotta
6sa 15 dk
Sable choux with lime ganache
26hod.
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Panna cotta
6sa 15 dk
Tarte tatin
2h
Beurre blanc
15 Min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Ghost meringues
12h 25 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28hod.
Custard horns
1 Std. 45 Min