Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp vanilla bean extract
- 60 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 7 egg yolks
- water, to bake
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 41.3 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Chocolate volcanos
55 min
Panna cotta
6h 15 min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24u. 30min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3 Std. 10 Min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Crème pâtissière
15 Min
Tarte tatin
2h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Lemon meringue cupcakes
1 Std. 30 Min