Ensalada de quinoa con remolacha y vinagreta de frambuesas

Ensalada de quinoa con remolacha y vinagreta de frambuesas

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

Cocción de quinoa
  • 200 g de quinoa en grano
  • 100 g de remolacha cocida
  • 400 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
Vinagreta de frambuesas
  • 50 g de vinagre de frambuesa
  • 100 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
  • 30 g de miel
  • 5 g de piel de limón rallada
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 50 g de frambuesas (frescas o congeladas)
Ensalada
  • 200 g de tomates cherry en mitades
  • 30 - 50 g de rúcula
  • 200 g de remolacha cocida
  • 2 cucharadas de cebolla frita crujiente (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 312 kcal / 1308 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 662.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...