Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 50 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Orangen-Creme-Karamell
12 Std.
Drömmar
50 Min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2 godz.
Birnentarte
2 godz.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1h
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.