Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 50 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Mantecados (Spanisches Schmalzgebäck)
2小时
Orangen-Biskuit-Kuchen
1小时 15 分钟
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1h 50min
Omas Teestollen
1h 40 min.
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1小时 30 分钟
Karamell-Obstkuchen
1h 20min
Birnentarte
2小时
Apfel-Zimt-Ballen
1h