Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 170 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
-
½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub ¼ TL Vanilleextrakt - 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 700 g Äpfel, geschält, halbiert, große geviertelt
- 30 g Zucker
- 10 g Butter, in Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 51 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille-Galette
1h 30 min.
Galia-Melonen-Bowle mit Minz-Granita
6 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Reibekuchen
35 min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Brombeer-Schoko-Eistörtchen
8h
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 min
Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter
1 godz.
Reibekuchen-Schneckchen
1h 30 min.
Erdbeer-Schoko-Dessert
20min
Gemüsetarte
1 godz.
Tannenbaum-Brioche
2h 30min